Synapsi ry on vuonna 1962 perustettu Turun yliopiston biologian ja maantieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä jäsentensä välillä, ajaa heidän etujaan opiskeluaikana ja valmistumisvaiheessa sekä ylläpitää yhteyksiä alan muihin järjestöihin kotona ja ulkomailla. Synapsi ry järjestää jäsenilleen muun muassa illanviettoja, liikuntatapahtumia, kulttuuriohjelmaa, ekskursioita, yritysvierailuja sekä luontoretkiä. Lisäksi Synapsi ry:llä on tärkeä tehtävä toimiessaan yhteistyöelimenä Turun yliopiston, TYYn, muiden ainejärjestöjen ja opiskelijoiden välillä. Vastaamme myös uusien maantieteen ja biologian opiskelijoiden tuutoroinnista.

Synapsin toiminnasta päättää hallitus, joka valitaan jäsenistöstä vuosittain sääntömääräisessä syyskokouksessa. Toiminnan toteuttamisessa hallitusta avustaa laaja toimihenkilöstö, joka valitaan niin ikään myös syyskokouksessa. Synapsin hallitus kokoustaa lähes viikottain, pois lukien kesä- ja joulunaika, jolloin kokouksia on harvemmin. Synapsin kokoukset ovat koko jäsenistölle avoimia, eli jokainen on tervetullut kuuntelemaan ja keskustelemaan käsiteltävistä asioista!

Toimisto

Synapsilla on oma toimisto Naturan 3. kerroksessa (kulku Quantumin puoleisen portaikon kautta), joka on jäsenistön käytettävissä. Toimisto on paikka, jossa sinua tervehditään aina ja tapaat sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia. Toimistolle voi tulla hengähtämään luentojen tai labrassa/paikkatietoluokassa työskentelyn lomassa ja nauttia samalla kupposen kahvia. Lisäksi toimistolta löytyy paljon tavaroita, joita jäsenistö voi luvanvaraisesti* lainata. Synapsilla on muun muassa mölkky, lautapelejä, pesis- ja jääpallovälineet, sitsiastiasto, hattarakone, bingokone, Kuhankuonon retkeilykarttoja, Trangia-keitin ja grilli.

Toimistolla päivystetään tiistai-iltapäivisin. Päivystyksen aikana voi hoitaa Synapsiin liittyviä asioita, kuten jäseneksi liittymisen tai ostaa haalarimerkkejä tai vaikkapa S(y)NAPSIn eli Synapsin laulukirjan.

Toimiston ovea pidetään oletusarvoisesti lukossa, mutta avainlokeron koodia voi kuka tahansa jäsen kysyä hallitukselta.

*Kysythän luvan hallituslaiselta ja kerrot mitä lainaat ja milloin palautat!

Toimiston käyttö koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa:

Toimisto on tällä hetkellä normaalisti jäsenistön käytettävissä. Toimistolla on käsidesiä, jonka käyttämisestä sekä turvavälien ylläpitämisestä jokainen toimistolla asioiva on vastuussa.