Piltin muistilista

Tervetuloa, uusi synapsilainen! Tälle sivulle on listattu kaikki tärkeimmät asiat, jotka kannattaa tehdä ennen johdantoviikon ja opiskeluiden alkua.

  1. Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolussa.
  2. Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Muista lisäksi maksaa korkeakouluopiskelijain terveydenhoitomaksu Kelalle, jotta olet oikeutettu YTHS:n palveluihin.
  3. Tilaa fyysinen opiskelijakortti ja/tai lataa Tuudo-sovellus kännykkääsi digitaalista opiskelijakorttia varten. Myös Frank-sovelluksella saat käyttöön digitaalisen opiskelijakortin
  4. Hae Turusta asuntoa, jos olet ulkopaikkakuntalainen. Tee hakemus TYSille ja etsi asuntoa myös yksityisiltä vuokranantajilta. Toimi nyt. Heti. Välittömästi.
  5. Hae Kelalta opinto- ja asumistukea.
  6. Lue oman pääaineesi tuutorikirje ja toimi sen ohjeiden mukaan.
  7. Tutustu yliopiston nettisivuihin ja siellä erityisesti oman pääaineesi laitoksen sivuihin. Tutustu myös Synapsin someihin ja nettisivuihin.
  8. Ota johdantoviikolle mukaan paljon reipasta mieltä ja aktiivisuutta.

Näillä pääset hyvin alkuun. Loput tärkeät tiedot saat tuutoriltasi sekä tiedekunnan ja yliopiston infotilaisuuksista. Jos/kun tuntuu siltä, että on kauheasti muistettavaa ja opittavaa eikä päähän jää puoliakaan – ei hätää, se on normaalia! Opiskelijaelämä käytäntöineen tulee tutuksi pikku hiljaa. Tuutorit ja vanhemmat opiskelijat auttavat mielellään, jos jokin mietityttää.