Synapsi järjestää ympäri lukuvuoden monen moista tekemistä jäsenistölleen. Tapahtumien tarkoituksena on vahvistaa jäsenten välisiä suhteita ja luoda mahdollisuuksia niin uusien kuin vanhojen tuttujen tapaamiselle. Meitä synapsilaisia on paljon, mutta ystäväsuhteita luodaan pääaineesta ja akateemisesta iästä huolimatta! Pyrimme tietenkin järjestämään sitä sun tätä myös muiden ainejärjestöjen kanssa, sillä poikkitieteellisyys on parasta mitä tiedämme.

Järjestämme useaan kertaan vuodessa bileitä, sitsejä ja rastikierroksia. Bileissä ja sitseillä tapaa paljon uusia kasvoja, sillä ne järjestetään yleensä yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Vietämme myös rentoja iltoja esimerkiksi pilttisaunan ja hallituksen kaatajaissaunan yhteydessä.

Syyskuun alkupuolella järjestetään kastajaiset, jolloin uudet piltit kastetaan Synapsin tasavertaisiksi jäseniksi rastikierroksella. Kastajaisten vastapainona on keväällä kostajaiset, jolloin piltit saavat rasteillaan kostaa kastajaistraumansa vanhemmille synapseille.

Perinteitä ja kulttuuria harjoitamme esimerkiksi viini- ja juustoilloilla, pelaamalla lipunryöstöä ja kyykkää sekä käymällä katsomassa HybridiSpeksiä synapsiporukalla. Lisäksi meillä on yhteinen lukupiiri Delta ry:n ja TYK ry:n kanssa sekä Synapsin oma lautapelikerho.

Etenkin joulun ja wabun alla meillä on kaikenlaista kivaa ja erikoista kausitoimintaa. Joulukuussa piltit järjestävät puurojuhlan, joka on kaikessa epäjouluisuudessaan monen synapsilaisen suosikkipikkujoulu. Vappua Synapsi juhlistaa noin viikon ajan, ja siihen viikkoon mahtuu vaikka ja mitä!

Vappupäivänä piltit järjestävät kaikille turkulaisille Vappusumpun Yliopistonmäellä. Vappusumppu on vapaaehtoisvoimin ja lahjoituksin toteutettava lasten vapputapahtuma, jolla Synapsi kerää varoja kaiken edellä mainitun toteuttamiseen. Vappusumppu on ehkä Synapsin perinteisin tapahtuma, sillä seuraava Vappusumppu on jo 41. kerta!

Vuosittain keksitään uusia tapahtumia ja vanhoja parannetaan. Synapsin tapahtumakirjo on niin laaja, ettei sitä kannata tähän kokonaisuudessaan kirjoittaa. Tule ja näe!